SILVESTROVSKÉ POHOŠTĚNÍ PRO DĚTI

Silvestrovské pohoštění snadno, rychle, a navíc způsobem, kterým bude chutnat jak dětem, tak i dospělým. Že nevěříte? S těmito třemi chutnými a hlavně zdravými recepty to není vůbec žádný problém.

 

ŽITNÉ KOŠÍČKY SE ŠPENÁTEM, MOZZARELOU A RAJČATY

Suroviny

·     100g žitné mouky chlebové

·     70g žitné mouky celozrnné jemně mleté

·     1 plnotučný tvaroh

·     Zakysaná smetana

·     Listový špenát

·     Mozzarella

·     Cherry rajčata

·     Sůl (růžová himálajská)

Postup

Těsto na pizzu vytvoříme smícháním plnotučného tvarohu a obou druhů mouky. Toto těsto nemusí kynout, s ním můžeme pracovat okamžitě – ale bude potřeba podsypávat. Připravíme si plech na muffiny, který si vytřeme olejem. Těsto rozválíme na silnější plát a hrnkem vykrajujeme kolečka, která rovnou vkládáme do připraveného plechu – pro jistotu je ještě zespodu zlehka omastíme. Pokud máme čerstvý listový špenát, tak ho spaříme horkou vodou. Pokud máme mražený, tak ho necháme povolit a vymačkáme z něj nadbytečnou vodu. Jednotlivá kolečka vykrájeného těsta potřeme zakysanou smetanou a přidáme na ně špenát, mozarellu a na závěr pokrájená cherry rajčata.

Pečeme na 180°C přibližně 20 minut. Dobrou chuť!

 

OKURKOVÉ JEDNOHUBKY

Suroviny

·     1 okurka

·     1 balení kvalitní šunky

·     1 balení goudy

·     Párátka

Postup

Okurku si nakrájíme na kolečka a vedle ní si připravíme plátek šunky a sýru. Vezmeme si střední kulaté vykrajovátko a z jednotlivých surovin vykrájíme tvar. Pak už je jen na sebe naskládáme v pořadí okurka, šunka, sýr, okurka a zapíchneme do nich párátko. Dobrou chuť!

 

JABLEČNÉ DONUTY

Suroviny

·     3 jablka

·     1 plnotučný tvaroh

·     1 smetana ke šlehání 33%

·     Cukrářské zdobení, kakao nebo skořice

Postup

Nejprve si připravíme krém z tvarohu a smetany. Smetanu na šlehání řádně vyšleháme a zašleháme do ní plnotučný tvaroh. Směs necháme několik hodin odpočívat v lednici. Jablka si nakrájíme na silnější kolečka, potřeme je odleželým krémem a posypeme zdobením podle chuti. A máme hotovo. Dobrou chuť!

Napsala Karol Tišerová