OVESNÉ KAKAO SE SKOŘICÍ

V zimním období je dobré z jídelníčku vyřazovat potraviny, které ochlazují (například mléčné výrobky) a naopak do něj zařadit potraviny zahřívací (skořice).

Které dítě by nemilovalo kakao? Pojďme si společně připravit jednoduchou ovesnou verzi, která nejen zahřeje, ale také zasytí.

 

SUROVINY

  • 500ml studené vody
  • 75g jemných ovesných vloček
  • 3 lžíce kakaa/karobu
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžičky skořice

 

POSTUP

Jemné vločky zalijeme vroucí vodou a necháme je několik minut nabobtnat.

Následně vločky slijeme a přemístíme do výkonného mixéru. Přilijeme 500ml studené vody a mixujeme přibližně 30 vteřin dohladka.

Přidáme kakao/karob, med, skořici a ještě chvilku mixujeme, aby se jednotlivé suroviny dobře propojily.

Tak na zdraví a na zahřátí!

 

Připravila Karol Tišerová